Ферма Agresearch (Агрісерч), Канада

Ферма Agresearch (Агрісерч) – це територія площею у 344 гектари у Бурфорді, провінція Онтаріо, де ми проводимо наукові дослідження з 1992 року. На цій фермі розташовано науково-дослідні об’єкти для роботи над проектами з дослідження життєдіяльності корів, свиней та птиці. Вона є найбільшим приватним об’єктом для наукових досліджень тварин у Канаді та одним з найбільших у Північній Америці. Під час планування та впровадження своїх проектів нашим дослідникам у нагоді стають чудово оснащені лабораторії та останні технологічні розробки. Наша команда має не менш як 10-річний досвід здійснення проектів з дослідження корів, свиней та птиці. На додачу, ми маємо трьох ветеринарів, кожен з яких спеціалізується на окремому виді тварин та надає необхідну технічну підтримку.

Центр дослідження харчових продуктів (Food Research Center), Іспанія

Центр дослідження харчових продуктів в Іспанії розробляє технології для переробки м’яса птиці, нові харчові продукти м’ясопереробки, а також інноваційні і екологічно безпечні види упаковки. Безпечність харчових продуктів є одним з найважливіших аспектів досліджень Центру. До дослідницької групи входять кваліфіковані спеціалісти у царинах молекулярної біології, мікробіології, іммунології та аналізів in vitro ("у штучному середовищі"). На території Центру розташовані наступні дослідницькі об'єкти: експериментальний завод з переробки м’яса, кухня, кімната для дегустації зразків і лабораторія.

 

 

Photo: Trouw Nutrition

Центр дослідження сировинних продуктів (Ingredients Research Centre), Нідерланди

Центр дослідження сировинних продуктів корпорації Нутреко (Nutreco) надає оцінку новим інгредієнтам, які можуть бути використані у кормовиробництві. Дослідники оцінюють вміст поживних речовин та функціональних компонентів, а також сукупність технічних характеристик, які б змогли забезпечити екологічний та соціально відповідальний процес виробництва, здоров’я тварин та якість продукту. Команда центру співпрацює з групами дослідників, які спеціалізуються на окремих видах тварин, задля заохочення взаємодії та віднаходження нових ідей, адже саме такий підхід і стає основою для інновацій. Усі команди дослідників мають можливість скористатися послугами лабораторії корпорації Нутреко (Nutreco), оснащеної обладнанням для тестів кількісної ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції), молекулярної біології, мікробіології, іммунології та аналізів in vitro (у штучному середовищі). У цій лабораторії дослідники також мають можливість розробляти моделі перетравлення інгредієнтів.  

Науково-дослідний центр птахівництва (Poultry Research Centre), Іспанія

Цей центр в Іспанії об’єднує під своїм дахом команду експертів з питань ефективного та екологічно раціонального використання кормів, продуктивності птиці та кроликів, їхнього здоров’я та життєдіяльності. На немалій території Науково-дослідного центру птахівництва в Іспанії розташовані експерементальні приміщення для бройлерів, племінної птиці, курей-несучок та кроликів. Є також окремий блок для досліджень фізіологічних особливостей та процесів травлення тварин, а також приміщення для дослідження оптимізації годівлі тварин, зважаючи на різні системи їхнього утримання. Дослідницький комбікормовий завод виробляє корми, необхідні для впровадження вищезгаданих проектів, а лабораторія виконує будь-які види аналізів для визначення їхньої поживної цінності.

Photo: Trouw Nutrition

 

Науково-дослідний центр скотарства (Ruminant Research Centre), Нідерланди

У науково-дослідному центрі скотарства працює міжнародна команда науковців, які займаються питаннями годівлі молочних корів, худоби на відгодівлі та телят. В умовах однієї з наших експериментальних ферм ми вивчаємо проблеми споживання кормів, надоїв молока, фізіологічні проблеми травлення та стан здоров’я вцілому. Ще одна така ферма використовується для дослідження життєдіяльності молочних телят, худоби у період росту та на відгодівлі. На цій фермі дослідники експериментують з годівлею молоком, процесом відлучення та періодом росту і роблять висновки, зважаючи не тільки на показники ефективного використання корму та темпи росту, але насамперед на рівень розвитку тварини та стан її здоров’я. Опис експериментальних можливостей Центру виявився б неповним, якщо б ми залишили поза увагою використання таких моделей аналітичних досліджень, як  in vitro (у штучному середовищі) та in situ (у «польових» умовах). Дослідження питань скотарства у Центрі зосереджено на розробленні продуктів та концепцій. Не менш важливим аспектом діяльності є також кількісна оцінка поживності та пов’язаних з нею процесів, яку ми використовуємо для побудови схем годівлі. Наші зусилля спрямовані на подальший розвиток економічно та екологічно раціонального вирощювання молочної та м’ясної худоби.

Науково-дослідний центр свинарства (Swine Research Center),  Нідерланди

Науково-дослідний центр свинарства (Swine Research Center) налічує цілу команду експертів і приміщення для дослідження ефективності та поживності годівлі свиноматок, поросят і свиней на відгодівлі. Центр має можливості використовувати методи дослідження, які допомагають експертам проводити детальний аналіз поживності, приділяюючи особливу увагу покращенню ефективності годівлі, засвоєнню поживних речовин поросятами та стан їхнього здоров’я, а також транзитному періоду у житті свиноматок. На новому експериментальному об’єкті Центру додатково встановлено електричні годівниці та лінії напування, а також системи відео-нагляду, які забезпечують індивідуальний моніторинг споживчої поведінки тварин усіх вікових категорій, навіть, за умови їхнього спільного розміщення. Таким чином, дослідники корпорації Нутреко (Nutreco) мають можливість вивчати характерні риси у змінах рівнів споживання води та корму. На додачу, на території Центру також розташована окрема секція для дослідження проблем здоров’я, фізіології та перетравлення. У цій секції дослідники можуть штучно створювати польові умови для досліджень, наближені до умов на фермах.     

Photo: Trouw Nutrition

 

Науково-дослідний центр аквакультури (Aquaculture Research Center), Норвегія

Нутреко (Nutreco) має свій дослідний центр аквакультури у місті Ставангер, Норвегія. Це установа, що здобула всесвітнє визнання і в якій працює близько 40 робітників, компетентих у питаннях поживності годівлі риби та креветок, підтримання їхнього здоров'я та дотримання гігієнічних умов їхнього утримання, технології годівлі та риборозплоду.  Окрім офісного приміщення центру, на території знаходиться і добре оснащена дослідницька станція, технологічний центр та лабораторія. Трау Нутришин співпрацює з лідером у дослідженні аквакультури, створюючи інноваційні продукти, що надають ефективний результат росту фермерським господарствам і прибуток компаніям.