NutriOpt Optimal Performance (модель для свиней)
Краще прогнозуйте продуктивність стада та обчислюйте економічний вплив кількох стратегій годівлі.
Сучасний надзвичайно складний глобальний ланцюг постачання харчових продуктів несе безліч потенційних ризиків для їх якості та безпеки. Виробники кормів для свиней відіграють вирішальну роль у забезпеченні довіри по всьому ланцюжку — від інгредієнтів корму до полиці в супермаркеті. Успішна стратегія годівлі починається з якості інгредієнтів корму. «Трау Нутришин» пропонує цифрову платформу NutriOpt, яка підтримує стале та точне управління фермерським господарством для оптимальної продуктивності тварин і досягнення економічних результатів. Наша програма Selko Feed Safety вирішує проблеми, пов’язані з утворенням плісняви, надмірною вологістю та контролем ентеробактерій, а також боротьбою з дріжджами та мікотоксинами.
На прибутковість виробників свиней впливають різноманітні чинники, як-от наявність інгредієнтів, ємність споживання корму та ринкові ціни на сировину і м’ясо. Економічні переваги може принести вдумливий і уважний підхід до програм забезпечення поживними речовинами та годівлі, у тому числі врахування вказаних вище чинників, оскільки саме на корм припадає найвища частка у собівартості виробництва на етапі відгодівлі свиней кормами гровер-фінішер. Може бути складно керувати стратегіями та програмами управління кормами і регулярно оцінювати їх для підтримки оптимальної продуктивності.
Хоча організм свині на етапі відгодівлі кормами гроуер-фінішер на 50 % складається з води, цьому елементу приділяють найменше уваги. Тварини п’ють майже удвічі більше, ніж їдять, тому для їхнього росту життєво необхідна чиста прісна вода. Окрім того, вода відіграє важливу роль у контролі температури тіла, транспортуванні поживних речовин, процесах формування екскрементів і травлення. Неналежна якість води може негативно вплинути на продуктивність, здоров’я та добробут тварини. Щоб забезпечити якість води для стада, її необхідно контролювати від джерела до поїлки. Рекомендується комплексна програма біозахисту та управління фермерським господарством, яка починається з якісної води у джерелі та гарантує гігієнічні умови по всій системі водопостачання.
На якість сировини можуть впливати фізичні та хімічні чинники, а також мікробіологічні ризики, як-от бактерії, цвіль, дріжджі та мікотоксини — усі вони визначають рівень безпеки кормів, а також можуть спричинити проблеми зі здоров’ям у свиней та призвести до зниження продуктивності. Зараження мікотоксинами може нести в собі ризик розвитку кишкових розладів у свиней на етапі відгодівлі кормами гроуер/фінішер, оскільки воно призводить до відмови від корму, або ж мікотоксини можуть прямо чи опосередковано негативно впливати на тварину. Крім того, такі мікроби, як сальмонела, можуть мати наслідки для здоров’я населення. Контроль цих ризиків вимагає комплексного підходу, що охоплює кожен етап ланцюга постачання кормів.