duotone image piglets duotone image piglets

Підвищення темпів зростання та прибутковості виробництва

Підвищення темпів росту у свинарстві є для виробників способом збільшення прибутковості. Коли темпи росту поліпшуються, швидкість обороту запасів підвищується, що знижує вартість одної вирощеної свині та збільшує сумарну вагу виготовленої свинини. Щоб задовольнити потреби ринку, операції у свинарстві мають спрямовуватися на досягнення найбільш економічно вигідних показників набору ваги та оптимального виходу нежирної свинини. Це передбачає розробку раціонів відгодівлі, які відповідають потребам свиней для максимального формування м’язових тканин без надмірного споживання білків або калорій.

Досягнення оптимальної продуктивності

Оптимальне виробництво забезпечується тоді, коли тварина досягає високого рівня продуктивності та ефективності корму, зберігаючи при цьому гарний загальний стан здоров’я. Отже, гарантування ефективної обробки та підбору співвідношення поживних речовин до потреб свині з одночасним стимулюванням росту й обмеженням втрати поживних речовин є важливим чинником для досягнення оптимальної продуктивності.

Детальніше

Підтримка управління кормами та водою

Підтримка ефективної програми управління водою та кормом для свиней на етапі відгодівлі кормами гровер/фінішер має ключове значення для досягнення оптимальної ваги на ринку. Організм свині на фінальному етапі відгодівлі (фінішер) на 50 % складається з води, тоді як частка корму в собівартості продукції залишається найвищою. Це ще більше підкреслює необхідність перевірених практик, що дали б змогу свинофермам оптимально контролювати воду та корм для своїх стад.

Детальніше

Зменшення використання антимікробних засобів

Програма зменшення кількості антимікробних препаратів для свиней спрямована на підтримку свинарської промисловості. Вона має на меті зведення до мінімуму кількості антимікробних засобів, що використовуються у виробничому ланцюжку. Наш інтегрований підхід до управління кормами, фермерським господарством і здоров’ям дає змогу клієнтам знизити обіг антимікробних препаратів, зберігаючи при цьому прибуткові результати.

Детальніше

Контроль сальмонели у свиней на етапі гровер-фінішер

Сальмонела впливає не лише на здоров’я та продуктивність тварин, але й на безпеку харчових продуктів. Для забезпечення відповідності юридичним та комерційним стандартам заходи контролю над сальмонелою слід впроваджувати в ланцюжку виробництва якомога раніше.

Свині на етапі відгодівлі кормами гроуер-фінішер передусім відіграють роль переносників, через які бактерії потрапляють у харчовий ланцюг. Для захисту свиней на цьому етапі від колонізації та інвазії сальмонели і мінімізації горизонтальної передачі бактерій ми рекомендуємо індивідуальний комплексний підхід.

Оптимізація мінерального складу у раціонах

Такі мікроелементи, як цинк, мідь і марганець, відіграють критично важливу роль у розвитку і метаболізмі свиней на етапі відгодівлі кормами гроуер-фінішер. Вони підтримують безліч основних функцій, у тому числі показники росту, імунну відповідь і стан здоров’я. Їх надання у неправильній формі та кількості може призвести до негативних наслідків для продуктивності свиней на етапі відгодівлі кормами гроуер-фінішер, зменшуючи приріст маси тіла та конверсію корму, призводячи до зниження забійної ваги та зменшення виходу нежирного м’яса, реакцій на захворювання та потенційного підвищення смертності. Тому заохочується співпраця свинарів та фахівців із питань годівлі. Її результат — забезпечення економічно вигідного джерела мікроелементів, що максимально послідовно задовольнятиме потреби тварини.
"Висока продуктивність на фазі гровер-фінішер досягається лише у тому випадку, коли більшість поживних речовин корму можна використовувати для зростання".
Пітер Смід – Глобальний керівник програми Health Feed Additives

Цікаві статті

The effect of hydroxychloride trace minerals on the growth performance and carcass quality of grower/finisher pigs: a meta-analysis

Swine
The current study compared the effect of hydroxychloride trace minerals (HTM) with the effect of inorganic trace minerals (ITM) on growth performance and carcass quality in grower-finisher pigs. The results of 6 studies conducted throughout Europe were combined into one meta-analysis. All included studies were performed using pigs from about 19 kg of body weight until slaughter. In all studies, 2 different mineral sources were compared, HTM and sulfates as ITM. Zn from either HTM or ITM was added at a level of 80 ppm to the diet, and Cu was added at a level of 15 ppm from the same source as Zn. In most studies, an additional treatment was included in which 20 ppm Zn was used from either source in combination with 15 ppm Cu from the same source. Diets were fed in 3 phases according to local commercial standards. The body weight, average daily gain, average daily feed intake, and gain:feed ratio were measured at the end of each phase. At the end of each study, the carcass yield, back fat thickness, and lean meat percentage were measured at commercial slaughterhouses. The meta-analysis was conducted using a MIXED model in SAS taking into account the within-study and between-study variation. The comparison was done only between HTM and ITM added at the same Zn level. No statistical differences were observed for growth performance or carcass characteristics between the mineral sources in pigs fed 20 ppm Zn. When 80 ppm Zn was used, a significant improvement in lean meat percentage was observed in pigs fed HTM compared with pigs fed ITM. In the overall study period, there was a tendency towards an increased gain:feed ratio in pigs fed 80 ppm Zn from HTM. In the last feeding phase, before slaughter gain:feed ratio and average daily gain were both significantly improved by 3.9%. In conclusion, HTM addition improved growth performance and lean meat percentage in grower-finisher pigs.
by S. J. A. van Kuijk on 29.09.2019
Детальніше

Mixed organic acids improve nutrients digestibility, volatile fatty acids composition and intestinal microbiota in growing-finishing pigs fed high-fiber diet

Swine
Objective The objective of this study was to investigate effects of mixed organic acids (MOA) on nutrient digestibility, volatile fatty acids composition and intestinal microbiota in growing-finishing pigs fed high wheat bran diet. Methods Six crossbred barrows (Duroc×Landrace×Yorkshire), with an average body weight 78.8±4.21 kg, fitted with T-cannulas at the distal ileum, were allotted to a double 3×3 Latin square design with 3 periods and 3 diets. Each period consisted of a 5-d adjustment period followed by a 2-d total collection of feces and then a 2-d collection of ileal digesta. The dietary treatments included a corn-soybean-wheat bran basal diet (CTR), mixed organic acid 1 diet (MOA1; CTR+3,000 mg/kg OA1), mixed organic acid 2 diet (MOA2; CTR+2,000 mg/kg OA2). Results Pigs fed MOA (MOA1 or MOA2) showed improved (p<0.05) apparent total tract digestibility (ATTD) of gross energy, dry matter and organic matter, and pigs fed MOA2 had increased (p<0.05) ATTD of neutral detergent fiber compared to CTR. Dietary MOA supplementation decreased (p<0.05) pH value, and improved (p<0.01) concentrations of lactic acid and total volatile fatty acids (TVFA) in ileum compared to CTR. Pigs fed MOA showed higher (p<0.05) concentration of acetic acid, and lower (p<0.05) content of formic acid in feces compared to CTR. Pigs fed MOA1 had increased (p<0.05) concentration of TVFA and butyric acid in feces. Pigs fed MOA1 showed higher concentration of Lactobacillus and lower concentration of Escherichia in feces compared to CTR. Conclusion Dietary supplementation of MOA 1 or 2 could improve nutrients digestibility, TVFA concentration and intestinal flora in growing-finishing pigs fed high fiber diet.
by Li M. on 31.05.2019
Детальніше

Зв'яжіться з нами!

Хочете отримати більше інформації? Будь ласка, напишіть нам!