duotone image layers duotone image layers

Кури-несучки

Попит на яйця з кожним роком неухильно зростає. Щоб задовольнити ринковий попит, ферми з розведення курей-несучок повинні налагодити ефективніше виробництво, використовуючи менше ресурсів. Такі ферми стикаються з багатьма проблемами, починаючи від підтримки здоров’я поголів’я і закінчуючи належними практиками управління, які знижують витрати та підвищують прибутковість, водночас забезпечуючи вироблення кінцевого продукту відповідно до стандартів високої якості.

Продуктивність і ефективність виробництва

Ефективність виробництва забезпечується тоді, коли тварина досягає високого рівня продуктивності та ємності споживання корму, зберігаючи при цьому гарний стан здоров’я. Найбільша частка загальних витрат власника тваринницької ферми припадає саме на корм. Оптимізуйте свої інвестиції в розведення курей-несучок, забезпечуючи ефективне споживання поживних речовин, які сприяють стабільній яйценосності, міцному здоров’ю та підвищенню загальної продуктивності.

Детальніше

Оптимізація управління кормами та водою

Поживна якість, безпечність та постачання корму в оптимальній формі є вирішальними для підтримки здорового споживання корму в регульованій подачі. Не менш важливим є забезпечення відмінної мікробної та хімічної якості води — компонента з найбільшою часткою у споживанні курки-несучки. Вода відіграє ключову роль у формуванні складу яєць, терморегуляції та як носій для добавок.

Детальніше

Антимікробна резистентність

Зменшення залежності від антимікробних засобів має критично важливе значення для успішного вирішення проблеми антибіотикорезистентності. Завдяки обмеженому використанню антибіотиків вони залишаються ефективними тоді, коли це необхідно для підтримки здоров’я як курки-несучки, так і здоров’я людини.

 

Детальніше

Цікаві статті

Nutritional Dietary Supplements to Reduce the Incidence of Fatty Liver Syndrome in Laying Hens and the Use of Spectrophotometry to Predict Liver Fat Content

Poultry
Fatty liver syndrome (FLS) in laying hens is a metabolic disease that can potentially reduce egg production while compromising the health status of the bird. This study assessed the combined use of B vitamins via the feed (FLS-MIX) or the drinking water (FLS-LIQ) to reduce FLS and the use of spectrophotometry to estimate liver fat content. Individually, caged Hy-line brown hens (n = 288) underwent a pre-experimental period (from week 66 to 67, both included) receiving a Standard diet or a Challenge diet (high energy–low protein) to nutritionally induce the FLS. Subsequently, hens followed a 2 diets (Standard; Challenge) × 3 dietary supplements (NONE; FLS-MIX; and FLS-LIQ) factorial arrangement of treatments from 68 to 73 wk old, both included. Compared to the Standard, the Challenge diet increased liver fat (188 vs. 270 g/kg DM) and reduced feed consumption, lay percentage, and egg mass production (P < 0.05). No differences in lay performance or eggshell quality were observed among dietary supplements; however, FLS-MIX significantly increased (P < 0.05) feed intake relative to NONE. On birds subjected to the Challenge diet, the use of FLS-MIX and FLS-LIQ led to lower (P < 0.05) liver fat relative to NONE. Regression analysis between the L, a+, and b+ values and liver fat content provided significant (P < 0.001) regression equations to estimate liver fat content (R2 = 0.62). Results of this study suggest that B vitamin supplements could be an effective means to reduce liver fat deposition when hens are susceptible of suffering FLS, and that spectrometry could be a reliable tool to estimate liver fat content.
до A. Navarro-Villa
Детальніше

Modeling of livestock systems to enhance efficiency

Across species
By 2050, an estimated nine billion people will live on the planet. In order to feed the planet, we will need to increase food production dramatically. In parallel, the demands for animal products will surge, especially in emerging markets. In response, animal production systems must enhance efficiency at multiple levels in the face of many challenges, including a scarcity of resources, volatility in commodity prices, public concerns over food safety and animal welfare, antibiotic resistance, pressures to decrease pollution, and protect biodiversity. To be successful, animal production systems will need innovation that supports efficiency and sustainability.
до L. McKnight
Детальніше

Зв'яжіться з нами

Бажаєте отримати більше інформації? Будь ласка, напишіть нам!