Трейдери та підприємства, що здійснюють подрібнення сировини (крашери)

Безпечна сировина — передумова виготовлення безпечного корму, що сприяє здоров’ю та продуктивності тварин. Окрім того, такі питання, як зміна клімату, підвищення рівня поінформованості громадськості про безпеку кормів і харчових продуктів, а також необхідність скорочення відходів у зібраному урожаї вимагають від трейдерів та переробників сировини визначення стратегії управління ризиками, які можуть вплинути на харчову цінність і якість кормової сировини.

Гігієна та якість сировини

Використання високоякісної сировини на самому початку закладає основу для виробництва безпечних кормів і, зрештою, безпечних продуктів харчування. Проблем багато, починаючи від цвілі, яка виробляє мікотоксини, а також дріжджів і ентеробактерій, таких як сальмонела. Ці мікроорганізми споживають цінні компоненти корму, що призводить до зниження його поживної цінності та загальної якості.

У ланцюжку виробництва сировина піддається впливу багатьох чинників, які можуть сприяти погіршенню якості. Посіви на полі вразливі до появи цвілі, що може призвести до появи мікотоксинів уже до моменту збору врожаю. Врешті-решт, погодні умови, перенесення та транспортування є тими етапами, коли мікроорганізми можуть скористатися сприятливими умовами, споживаючи поживні речовини та погіршуючи якість корму.

Проблеми особливо часто виникають тоді, коли кормова сировина проходить тривалі періоди перевезення по всьому світу або зберігається протягом значних періодів часу. Наприклад, матеріали зазнають коливань температури, вологості і можуть піддаватися зовнішнім впливам, таким як пташиний послід або контакт із забрудненими матеріалами на складах.

Детальніше

Рішення

Ознайомтеся з нашою доступною програмою, яка дає змогу підтримувати належну якість сировини, яку ви використовуєте