Гігієна та якість сировини
Використання високоякісної сировини на самому початку закладає основу для виробництва безпечних кормів і, зрештою, безпечних продуктів харчування. Проблем багато, починаючи від цвілі, яка виробляє мікотоксини, а також дріжджів і ентеробактерій, таких як сальмонела. Ці мікроорганізми споживають цінні компоненти корму, що призводить до зниження його поживної цінності та загальної якості.
У ланцюжку виробництва сировина піддається впливу багатьох чинників, які можуть сприяти погіршенню якості. Посіви на полі вразливі до появи цвілі, що може призвести до появи мікотоксинів уже до моменту збору врожаю. Врешті-решт, погодні умови, перенесення та транспортування є тими етапами, коли мікроорганізми можуть скористатися сприятливими умовами, споживаючи поживні речовини та погіршуючи якість корму.