Пліснява та строк придатності
Пліснява поглинає цінні поживні речовини в сировині та кормах. Якщо дозволити їй розростатися, вона може стрімко скоротити строк зберігання, знизити якість та харчову цінність продуктів. Окрім того, мікотоксини, що виробляються пліснявою, негативно впливають на продуктивність тварин. Якщо не вжити належних заходів, це призведе до значної шкоди для фінансової ефективності та репутації бренду.
Сировина може становити до 80 % загальної вартості виробництва кормів, тому критично важливо запобігти росту плісняви, що призводить до втрати об’єму (усадки) або зниження харчової цінності. Також необхідно зазначити, що звичайна практика додавання води для компенсації втрати вологи під час процесу виробництва корму підвищує ризик утворення цвілі та скорочує строк зберігання корму.