
Як розпізнати антибіотикорезистентність
Стійкість до протимікробних препаратів (Antimicrobial Resistance, AMR) — пріоритетна глобальна проблема охорони здоров’я сучасності, яка впливає на здоров’я і людей, і тварин. Вона виникає тоді, коли мікроорганізм стає стійким до антибіотиків, що початково були ефективними в лікуванні спричинених ним інфекцій. Рівень смертності людей у результаті антимікробної резистентності зростає. Це явище становить загрозу не лише для людей. Підприємства тваринництва в усьому світі відчувають на собі наслідки менш ефективних можливостей лікування, що призводить до підвищення рівня смертності та низької ефективності використання корму. «Трау Нутришин» прагне відкрити нові методи, які істотно зменшують залежність від антибіотиків і поліпшують стан здоров’я, ефективність та продуктивність тварин.


Вплив на фермерське господарство
Раптові зміни складу корму і такі чинники, як тепловий стрес, можуть становити загрозу для шлунково-кишкового тракту через дестабілізацію мікробіоти, зміну бар’єрних функцій та імунних реакцій. У виробничих середовищах, вільних від антибіотиків, першочергова потреба полягає в попередженні дисбактеріозу, або дисбалансу мікроорганізмів, у шлунково-кишковому тракті та оптимізації захисних функцій слизової оболонки свині. Коли хвороба не реагує на лікування антибіотиками, що використовуються лише у крайньому разі, економічні втрати для поточного та наступних стад є величезними, адже це веде за собою зниження продуктивності, погіршення стану здоров’я тварин і збільшення витрат на ліки.
Майбутнє
