Producing high-quality raw materials starts with the crop Producing high-quality raw materials starts with the crop

Програма забезпечення якості сировини

Якість сировини відіграє вирішальну роль як відправна точка для виробництва безпечних кормів і безпечних продуктів харчування. Ось чому важливо застосовувати підхід, орієнтований на рішення, який поєднує аналітичні послуги, відповідний асортимент продукції і точне дозувальне обладнання для боротьби з негативним впливом на сировину цвілі, мікотоксинів та ентеробактерій.

Забезпечення гігієни під час транспортування

Торгівля сировиною є невід'ємною частиною забезпечення постійних поставок високоякісної сировини по всьому світу. Сировина з високим вмістом білка піддається ризику зараження ентеробактеріями (наприклад, сальмонелою). Умови транспортування створюють ідеальне середовище для процвітання цих бактерій, що в кінцевому підсумку впливає на здатність постачати безпечну та високоякісну сировину.

Зразки часто аналізуються, коли сировина вже вийшла з порту походження, і результати можуть надходити, коли матеріал знаходиться на баржі в морі. У разі позитивного результату аналізу на сальмонели їх значення значно зменшується, і вони можуть бути не допущені до кінцевого пункту призначення.

Позитивний результат тесту та вияв сальмонели не тільки знижує грошову вартість матеріалів, але й може серйозно зашкодити іміджу компанії на ринку. Щоб запобігти подальшому погіршенню якості сировини та пом’якшити шкідливі бактерії, важливо, щоб після прибуття в порт було застосовано ефективну обробку.

Цвіль та термін придатності

Цвіль споживає поживні речовини, знижуючи харчову цінність і смакові якості сировини. У середньому від 6 до 7% поживної цінності втрачається для такої сировини, як кукурудза, пшениця та ячмінь. На ріст цвілі впливають численні фактори, включаючи транспортування та тривале зберігання в складських приміщеннях. Оптимальне середовище для розвитку цвілі створюють природні коливання температури протягом дня та ночі, внаслідок чого волога із зерен випаровується та конденсується на стінах і стелі сховища, а також на верхньому шарі корму.

Крім того, цвіль дестабілізує сировину і підвищує температуру всередині сховища, що дозволяє іншим потенційно шкідливим мікроорганізмам розмножуватися. Цвіль також може виробляти мікотоксини, які можуть негативно вплинути на здоров’я тварин. Для забезпечення високоякісної сировини необхідна ефективна стратегія боротьби з негативними наслідками зростання цвілі.

Заміна формальдегіду

Шкідливі мікроби, такі як цвіль і бактерії (наприклад, сальмонела), можуть знижувати поживну цінність, смакові якості корму та споживання корму. Звичайна практика застосування хімічної обробки з використанням формальдегіду.

Незважаючи на те, що формальдегід є ефективним і часто вживаним рішенням для швидкої боротьби з мікробами у сировині, втім виникає все більше питань стосовно його безпеки. У Європейському Союзі продукту взагалі було відмовлено у повторному дозволі як підсилювача гігієни.

Крім ЄС, багато регіонів зараз досліджують альтернативи формальдегіду. Органічні кислоти є потенційним розчином, але їх ефективність залежить від типу кислоти, буферної ємності та концентрації. Важливо реалізувати повну програму перевірки критичних контрольних точок вздовж виробничого ланцюга, впровадити ефективне дозувальне обладнання та використовувати специфічні суміші з доведеною довгостроковою ефективністю.