Свіжий запах і колір
Приємний, природній запах (не кислий і не пліснявий) і яскравий, натуральний колір.
Свіжий запах і колір
Приємний, природній запах (не кислий і не пліснявий) і яскравий, натуральний колір.
Чистота та безпека
Не містить цвілі, пилу, сторонніх предметів або шкідливих бактерій.
Стабільний і приємний на смак
Залишається свіжим щонайменше протягом 24 годин, запобігаючи вибірковому поїданню окремих компонентів корму коровами.
Виявлення індикаторів ризику є першим кроком, щоб запобігти мікробному псуванню загальнозмішаного раціону. Для оцінки ступеня загрози необхідна додаткова перевірка. Раннє виявлення допомагає вжити заходів до того, як це вплине на здоров'я та продуктивність стада. Оцінити аеробне псування можна безпосередньо на господарстві або відправивши зразок в лабораторію для дослідження. Швидкі тести на фермі включають оцінку візуального вигляду та запаху, перевірку температури та вимірювання pH – прості та швидкі способи моніторингу якості корму. Для більш точного аналізу лабораторні дослідження надають детальну інформацію.
Малюнок 1. Результати дослідження майже 600 зразків TMR і силосу, проаналізованих у лабораторії Masterlab. На ілюстрації показана кількість проявів дріжджів, плісняви та ентеробактерій, а також ризики.
Через ріст мікроорганізмів в TMR відбувається розщеплення легкоферментованих білків і вуглеводів на воду і СО2. Цей процес призводить до зниження вмісту сухої речовини , що в кінцевому підсумку веде до втрати поживної цінності корму для дійних корів.
Псування TMR в результаті посиленого росту мікроорганізмів знижує його смакові якості. Корови можуть відсортовувати певні компоненти TMR, якщо вони залишаються на кормовому столі протягом тривалого періоду, що призводить до незбалансованого споживання поживних речовин, збільшення часу, проведеного на лінії годівлі, та зниження продуктивності стада.
Втрата поживних речовин і зниження смакових властивостей TMR можуть негативно впливати на виробництво молока та ефективність використання корму. Раціони, які зазнають псування мікроорганізмами, є менш збалансовані, що може призвести до змін у надоях, показниках молока та загальній прибутковості ферми.
Малюнок 2. Вплив мікробної ферментації на вміст сухої речовини та цукру в TMR протягом 24 годин після виробництва - дослідження Selko 2010 року.
Витрати на годівлю становлять значну частину змінних витрат на молочних фермах. Саме тому контроль росту мікроорганізмів у TMR має важливе значення для підтримки продуктивності та прибутковості тварин. Selko TMR пропонує інноваційне рішення для виробників молока, які ставлять на перше місце збереження найвищої якості та поживної цінності TMR в різних умовах навколишнього середовища.
Завдяки синергічній дії оранічних кислот та середньоланцюгових жирних кислот, як у сухій формі (Selko TMR Dry), так і в рідкому вигляді (Selko TMR Liquid), препарати ефективно пригнічують ріст шкідливих мікроорганізмів.
Буферизовані органічні кислоти у складі продукту забезпечують високу ефективність проти небажаних мікроорганізмів, мінімізуючи корозійність, захищаючи сільськогосподарське обладнання та інфраструктуру. Ця вдосконалена формула допомагає зберегти якість TMR за рахунок:
Для отримання більш детальної консультації зверніться до представника Трау Нутришин Україна