

Боротьба з тепловим стресом у свиней
Тепловий стрес — це зростаюча проблема у свинарстві по всьому світу, що пов’язана з підвищенням температури та вологості. За оцінками експертів, щороку агросектор втрачає через це до 200 мільярдів доларів США. Впровадження ефективних екологічних, кормових і управлінських стратегій може зменшити негативний вплив теплового стресу на здоров’я і продуктивність свиней. Дослідження показують, що навіть 2–6 годин перебування в умовах спеки можуть порушити бар’єрну функцію кишківника, що дозволяє патогенним бактеріям проникати в організм.

Досягнення оптимальної продуктивності
Оптимальне виробництво забезпечується тоді, коли тварина досягає високого рівня продуктивності та ефективності корму, зберігаючи при цьому гарний загальний стан здоров’я. Отже, гарантування ефективної обробки та підбору співвідношення поживних речовин до потреб свині з одночасним стимулюванням росту й обмеженням втрати поживних речовин є важливим чинником для досягнення оптимальної продуктивності.

Підтримка управління кормами та водою

Зменшення використання антимікробних засобів

Контроль сальмонели у свиней на етапі гровер-фінішер
Сальмонела впливає не лише на здоров’я та продуктивність тварин, але й на безпеку харчових продуктів. Для забезпечення відповідності юридичним та комерційним стандартам заходи контролю над сальмонелою слід впроваджувати в ланцюжку виробництва якомога раніше.
Свині на етапі відгодівлі кормами гроуер-фінішер передусім відіграють роль переносників, через які бактерії потрапляють у харчовий ланцюг. Для захисту свиней на цьому етапі від колонізації та інвазії сальмонели і мінімізації горизонтальної передачі бактерій ми рекомендуємо індивідуальний комплексний підхід.

Оптимізація мінерального складу у раціонах
"Висока продуктивність на фазі гровер-фінішер досягається лише у тому випадку, коли більшість поживних речовин корму можна використовувати для зростання".
